UvA opent nieuw Data Science Centre

Door Jan Roekens | 23-11-2020

De Universiteit van Amsterdam lanceert een nieuw Data Science Centre (DSC) om de innovatie, verspreiding en kruisbestuiving van data science over alle faculteiten te helpen vergroten.

Het centrum zal worden ‘verspreid’ over de universiteit door in elke UvA-faculteit data scientists en ingenieurs te stationeren. Het DSC wordt geleid door Paul Groth, hoogleraar Algorithmic Data Science. In 2025 zullen er 35 data scientists op faculteiten werken.

Om de state-of-the-art in data science verder te ontwikkelen, zal het centrum ook een interdisciplinair innovatieprogramma financieren dat gericht is op gezamenlijke projecten in het kader van data science-technieken.

‘Ik ben enorm blij dat de UvA binnenkort een eigen Data Science Centre heeft’, zegt Jan Lintsen, lid van de Raad van Bestuur van de UvA. ‘De afgelopen jaren zagen we dat datagedreven onderzoek een enorme vlucht nam in alle disciplines als gevolg van de explosieve groei van onderzoeksdata en de opkomst van nieuwe ICT-technologieën en -software. Door data scientists en engineers bij elke faculteit in te bedden, stellen we onze onderzoekers in staat om optimaal te profiteren van de ontwikkelingen. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere ambitie om data science en AI beter op te nemen in ons onderwijs en onderzoek.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?