Vierde editie Ladies of Data: data-science en diversiteit

Door Jan Roekens | 20-04-2023

Op 11 mei a.s. vindt de 4de editie van Ladies of Data plaats bij de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch. Een event met als doel vrouwelijke rolmodellen in de wereld van data-science uit te lichten en bezoekers te inspireren met verhalen over diversiteit. Het thema van dit jaar is: ‘Everything is a Network’, met aandacht voor netwerken vanuit data-science- én persoonlijk perspectief.

Bij het woord netwerk denk je al snel aan sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.  Maar er zijn veel meer netwerken waarmee iedereen dagelijks te maken heeft. Als we geld pinnen, maken we deel uit van een netwerk dat ons met de bank verbindt. Bedrijven concurreren met elkaar in een netwerk etc. Data-scientists zijn zich er steeds meer van bewust hoe belangrijk netwerken zijn om de wereld om ons heen te begrijpen.

Cruciale schakel

De sprekers bij Ladies of Data zijn inspirerende vrouwen in de wereld van data-science. Door middel van keynotes geven zij een inkijkje in de lessen die ze hebben geleerd en hun visie op data-science en netwerken. Doreen Posthuma is Senior Data Scientist bij bol.com. Zij zegt over het thema van 2023: ‘De wereld is een enorm en ingewikkeld netwerk en vrouwen zijn een cruciale schakel in dit onderling verbonden web. Door elkaar te inspireren en kennis te delen, kunnen we sterkere verbindingen smeden en bouwen aan een meer verenigde en bemoedigende wereld!’ Tijdens haar talk bespreekt ze hoe bol.com netwerkanalyses heeft geïmplementeerd om fraude te bestrijden.

Claudia Zucca, Assistant Professor bij JADS is de tweede spreker. Volgens haar biedt Ladies of Data een uitstekende gelegenheid om geavanceerde data-science-onderwerpen te bespreken in een gender-evenwichtige omgeving waar iedereen zich welkom voelt.

Gratis

Ladies of Data vindt plaats op 11 mei 2023 van 15.30 tot 19.00 en is gratis toegankelijk na registratie. Registratie is mogelijk via: https://www.jads.nl/nl/events/ladies-of-data-2023/

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?