Onderzoek | 19 mei 2021
19 mei 2021

Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling

Maar liefst 58% van de Nederlandse bedrijven legt de verantwoordelijkheid voor persoonlijke groei, zoals het bijschaven van vaardigheden, volledig neer bij de werknemer. Dat blijkt uit onderzoek van Lepaya in samenwerking met Panelwizard. Eenderde van de ondervraagde organisaties verwacht dat hun werknemers, door de invloed van automatisering op de arbeidsmarkt, over tien jaar niet meer...
Onderzoek | 03 mei 2021
03 mei 2021

Thuiswerkers ontevreden over vergoeding

Een miljoen thuiswerkers is ontevreden over de financiële compensatie die de werkgever biedt voor de kosten die zij maken. Daarnaast is 21% ontevreden over de hulp die geboden wordt bij het creëren van de ideale thuiswerkplek. Dit blijkt uit de Thuiswerk Monitor van Multiscope. De compensatie wordt door 42% van de thuiswerkers als (zeer) slecht...
Onderzoek | 01 maart 2021
01 maart 2021

Nederlanders meer dan ooit verbonden met werkgever

Werkend Nederland is in deze coronatijd meer dan ooit verbonden met de werkgever. Het enthousiasme, berekend via de zogenoemde employee-NPS, steeg van -3 in 2020 naar +12 in 2021. Dat betekent dat er voor het eerst sinds jaren meer promoters (enthousiaste medewerkers) dan detractors (minder of niet-enthousiaste medewerkers) zijn. Over de gehele linie ligt de...
Bureaus | 16 december 2020
16 december 2020

MarketResponse peilt komende jaren beleving van NS-medewerkers

Ook de komende vier jaar verzorgt MarketResponse alle medewerkersonderzoeken voor NS. MarketResponse doet deze onderzoeken al sinds 2006 voor NS en won onlangs opnieuw de openbare aanbesteding voor de komende jaren. Senior research consultant Eelco van de Stolpe van MarketResponse is verheugd dat de langdurige samenwerking met het OV-bedrijf wordt voortgezet: ‘Het raamcontract is gebaseerd...
Bureaus | 25 juni 2020
25 juni 2020

Store Support krijgt een nieuwe naam: excap

Store Support heet vanaf nu excap. Het bedrijf is marktleider in de Benelux op het gebied van mystery guest-onderzoek, customer journey management en consultancy rondom de beleving van medewerkers. De oprichters voelden al jaren dat de naam weliswaar bekend was, maar te weinig ‘dekking’ bood.

Onderzoek | 24 juni 2020
24 juni 2020

Medewerker betrokken bij werkgever, maar wel vanuit huis

De betrokkenheid van medewerkers bij hun werkgever is tijdens de coronacrisis gegroeid. Dat blijkt uit jaarlijks representatief onderzoek van onderzoeksbureau InnerVoice onder werknemers die werkzaam zijn bij de overheid, zakelijke- en financiële dienstverlening.

Onderzoek | 10 april 2020
10 april 2020

Juist nu moeten werkgevers goed voor hun mensen zorgen  

Dat stelt Integron naar aanleiding van het jaarlijkse medewerkersbelevingsonderzoek. De impact van Covid-19 is in heel (werkend) Nederland groot.

Onderzoek | 28 november 2019
28 november 2019

Verouderde IT beïnvloedt productiviteit

29 Procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat de organisatie waarvoor ze werken, achterloopt op het gebied van digitalisering en automatisering. Ook stoort ruim een derde zich aan de hoeveelheid systemen en programma’s die ze moeten gebruiken tijdens hun werkzaamheden.

Onderzoek | 20 november 2019
20 november 2019

Wassenbeeld Emma legt gezondheidsrisico’s kantoorwerk bloot

In samenwerking met Britse wetenschappers heeft Fellowes het wassenbeeld Emma gecreëerd, dat een afspiegeling is van hoe de kantoormedewerker er over 20 jaar uitziet als we op dezelfde voet door blijven gaan. Team Vier heeft in opdracht van Fellowes 1.016 Nederlandse kantoormedewerkers aan de tand gevoeld over gezondheid op het werk.

Onderzoek | 05 november 2019
05 november 2019

De jonge gemeenteambtenaar stuit op bureaucratie

Bureaucratie frustreert de jonge ambtenaar en mist doorgroeimogelijkheden. Desondanks zeggen acht op de tien jonge ambtenaren tevreden te zijn met hun werk. Dat blijkt uit de publicatie Jong@Gemeenten.

Onderzoek | 10 september 2019
10 september 2019

Benchmark employee journey experience van start

Nog geen derde van de medewerkers die net gestart is bij een organisatie, is promotor van hun nieuwe werkgever. 26% praat zelfs negatief tijdens de onboarding fase over zijn of haar nieuwe werkgever. Dit blijkt uit het eerste onderzoek naar de beleving van 4400 medewerkers in Nederland gedurende de employee journey, uitgevoerd door Integron.

Onderzoek | 18 juli 2019
18 juli 2019

Te weinig loon voor één op de vijf werkenden

Maar liefst 22 procent van de werkende Nederlanders heeft weleens te weinig loon gekregen van zijn of haar werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van AFAS Software onder 1.127 werkende Nederlanders uitgevoerd door PanelWizard.

Ook de laatste bytes ontvangen?