Eric Salama directeur Kantar Public

Door Jan Roekens | 29-09-2022

Voormalig CEO van Kantar Eric Salama is toegetreden tot Kantar Public als algemeen directeur. Kantar Public is onlangs door Kantar verkocht aan de investeerder Trilantic Europe.

Opvallend is dat Salama in 2020 een 18-jarige carrière als CEO bij Kantar afsloot nadat moederbedrijf WPP 60% van Kantar had verkocht aan private equity-bedrijf Bain Capital.

Dit jaar kondigde Kantar plannen aan om Kantar Public te verkopen aan private equity-bedrijf Trilantic Europe. De verkoop werd op 1 september afgerond, waardoor een op zichzelf staand bedrijf ontstond onder de bestaande naam.

Eric Salama
Eric Salama

Kantar Public, gelanceerd in 2016 door Michelle Harrison, is actief in meer dan 20 landen en heeft ongeveer 900 mensen in dienst.

Michelle Harrison, global chief executive van Kantar Public, zegt over de benoeming: ‘Eric en ik werkten eerder samen toen ik in 2015 werd benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Kantar, met als opdracht om een nieuwe divisie – Kantar Public – op te bouwen. Met Eric deel ik de wens klanten te helpen op het gebied van volksgezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jongeren, gender en inclusie, economisch herstel, armoede en ongelijkheid, migratie en andere complexe maatschappelijke en economische kwesties.’

Vertrouwen

Eric Salama voegt toe: ‘Na de afgelopen tweeënhalf jaar covid twijfelt niemand meer aan de centrale rol die overheden en publieke organisaties in ons leven spelen. Dit alles in een wereld waarin er een tekort is aan vertrouwen tussen burgers, overheid, bedrijfsleven en media, en waarin desinformatie en vragen over ‘wat waar is’ in overvloed aanwezig zijn. Tegen deze achtergrond twijfelde ik er niet aan om de positie van nieuwe wereldwijde voorzitter van Kantar Public op me nemen.’

Bron: research-live.com

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?