Bram Wolf, I&O Research

I&O Research trekt Bram Wolf aan voor onderzoek mobiliteit en duurzaamheid

Door Jan Roekens | 11-01-2022

I&O Research heeft Bram Wolf aangetrokken als senior onderzoeker. Hij zal zich vooral richten op de onderwerpen mobiliteit en duurzaamheid. En dat zijn toevallig ook twee thema’s die prominent voorkomen in het nieuwe regeerakkoord.

Nu al voert I&O Research veel onderzoek uit op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit.
Ontwikkelingen als elektrificatie van persoonlijke vervoersmiddelen, MaaS (Mobility as a Service) of ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) hebben grote gevolgen, constateert het bureau, en het aantreden van het kabinet Rutte IV, met aparte ministersposten voor klimaat & energie en natuur & stikstof, is er sprake van een grote informatiebehoefte.
Bram de Wolf komt over van Innovam (opleider voor de mobiliteitsbranche in Nieuwegein) waar hij als senior consultant onderzoeken begeleidde in de Automotive en de Metalektro. Daarvoor vervulde hij verschillende functies bij IRI (marktonderzoek FMCG uit Zaltbommel), Kantar en Research International (ooit de marktonderzoeksafdeling van Unilever).

Bram de Wolf: ‘Zowel voor duurzaamheid als mobiliteit – domeinen die sterk met elkaar correleren – geldt dat er veel op de maatschappij afkomt. Deadlines voortkomend uit verschillende klimaatakkoorden komen steeds dichterbij. De roep van burgers en belangenorganisaties om duidelijk beleid wordt steeds luider. We weten dat verandering makkelijker in gang te zetten is als voor- en tegenstanders gehoord worden. Door goed te inventariseren wat er leeft, kun je een betere dialoog aangaan, en wellicht het draagvlak voor je besluiten vergroten. In mijn functie bij I&O Research kan ik hopelijk een waardevolle bijdrage leveren aan dit proces.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?