Openvragenlijsten en ChatGPT

Door Jan Roekens | 20-07-2023

AI kun je voor veel dingen inzetten, en het eind is nog niet in zicht. Vaak genoeg komt na zo’n constatering de vraag hoe je dan AI inzet, wat het kan, wat je er aan hebt, en waar je dan begint. Daarom vandaag een praktisch en helder verhaal over openvragenlijsten en AI. Survalyzer meets Chat GPT!

Op het gebied van tekstanalyse heeft kunstmatige intelligentie (AI) zich snel bewezen als een belangrijk hulpmiddel dat over functies beschikt om ongestructureerde gegevens in bruikbare inzichten om te zetten. Ongestructureerde inhoud kan bestaan uit beoordelingen van consumenten, opmerkingen op sociale media, antwoorden op enquêtes, etc.

Survalyzer, uitgerust met geavanceerde AI-mogelijkheden, biedt een krachtige oplossing voor het analyseren van antwoorden op open vragen, waarbij complexe gegevens worden opgesplitst in begrijpelijke, bruikbare inzichten.

In een blog van Piotr Borkowicz wordt beschreven hoe de integratie van Survalyzer en ChatGPT de analyse van antwoorden op open vragenlijsten een nieuwe vorm geeft. Hij schetst de in & outs van sentimentanalyse en onderwerpanalyse: twee geïntegreerde onderdelen van de AI-ondersteunde tekstanalyse, die essentieel zijn voor het begrijpen van de diepgang en samenhang van enquêteantwoorden. En hij gaat in op de vertaalmogelijkheden van ChatGPT en op anonimisering.

Benieuwd? Lees hier het hele artikel.

Survalyzer is Kennispartner van Daily Data Bytes

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?