Actueel | 31 augustus 2023
31 augustus 2023

Data & Analytics Congres op 2 november

  Het Data & Insights Network organiseert op 2 november a.s. het zesde Data & Analytics Congres. Verrassende (inter)nationale topsprekers presenteren hun visie en tips uit de praktijk aan vele enthousiaste data-specialisten, online marketeers, e-commerce-specialisten en -managers, business translators en-managers, digital data-managers, managers van data- en optimalisatie-teams en product owners. De topics van het Data…

Actueel | 18 oktober 2022
18 oktober 2022

Meer sprekers bekend van Data & Analytics Congres 15 november

De topics tijdens het vijfde Data & Analytics Congres op 15 november zijn onder andere personalisatie, segmentatie, algoritmekeurmerk, Where Data Science meets Analytics en Google Analytics. Nationale en internationale topsprekers presenteren dan hun visie en tips uit de praktijk. We stellen er weer een paar aan u voor. De data transformatie van HEMA door de...
Actueel | 02 december 2019
02 december 2019

Accepteer het en doe wat met je data

Hoe komt het toch dat veel bedrijven nog steeds met de basics bezig zijn? Het goed implementeren van tools, het verzamelen van de juiste data, datakwaliteit en afdelingen op één lijn krijgen qua tools en het gebruik ervan. Doen we nu eigenlijk wel wat met alle data die we verzamelen of blijven we maar verzamelen?

Actueel | 02 december 2019
02 december 2019

Acting on your analytics data in an increasingly cookieless world

WeiWei Liu-Schröder, Sr. Solutions Engineer at Google for GA 360, gaf tijdens het Digital Analytics Congres een van de keynotes waarin zij voorbeelden gaf hoe je ondanks alle veranderingen door bijvoorbeeld ITP nog steeds interessante acties met je data kunt verrichten en relevant kunt zijn.

Actueel | 02 december 2019
02 december 2019

Pas op met alle data die je kan verzamelen

We verzamelen veel data tegenwoordig. Dit wordt ons steeds makkelijker gemaakt met tools als Google Analytics en Google Tag Manager. Maar zorgen deze tools ook voor een goede kwaliteit aan data?

Actueel | 28 oktober 2019
28 oktober 2019

Hoe richt je jouw analytics organisatie in?

Hoe zorg je nu voor draagvlak voor analytics? En wie maak je verantwoordelijk voor welke taak? Dennise Yeh ging uitgebreid in op de uitdagingen om een analytics organisatie in te richten. Gerard Rathenau vond het super interessant en persoonlijk het leukste onderwerp bij het Digital Analytics Congres 2019 en schreef er een samenvatting over.

Actueel | 28 oktober 2019
28 oktober 2019

10 tips om de validiteit van je A/B-testen te controleren

Annemarie Klaassen sprak tijdens het Digital Analytics Congres 2019 over een succesvoller CRO-programma. Ze gaf 10 praktische tips hoe je de validiteit van je A/B-testen kunt checken en waarborgen.

Actueel | 21 oktober 2019
21 oktober 2019

Hoe productontwikkeling je werk in digital analytics gaat versterken

Prolet Miteva, sr. productmanager analytics bij Autodesk, was één van de keynotes op het Digital Analytics Congres 2019. Ze sprak over een onderwerp dat haar al heel lang aan het hart ligt: het ‘ver-producten’ van analytics.

Onderzoek | 21 oktober 2019
21 oktober 2019

Neobanking is alleen in emerging markets sterk aanwezig

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Kantar naar het gebruik van nieuwe banken onder 3.000 consumenten. Neobanks, zoals Alipay, N26, Monzo, Revolut – en in Nederland Knab en Bunq – staan bekend als uitdagers (challenger banks) die een revolutie ontketenen in de wereld van retail-banking. Daar is in de ontwikkelde markten vooralsnog echter weinig van te merken.

Onderzoek | 21 oktober 2019
21 oktober 2019

Nederland minder tolerant op het gebied van geestelijke gezondheid dan andere landen

Net iets meer dan de helft van alle Nederlanders (55%) vindt dat een psychische aandoening net als een andere aandoening is. Daarmee is Nederland minder tolerant op het gebied van geestelijke gezondheid dan andere landen.

Actueel | 09 oktober 2019
09 oktober 2019

SMART op het Digital Analytic Congres, wat waren de key learnings?

Het SMART bestuur was dit jaar aanwezig bij alweer de vierde editie van het Digital Analytics Congres. Een bijzondere editie met alleen maar vrouwelijke sprekers met expertises op het gebied van analytics, data science, CRO, personaliseren en vele andere (digitale) vaardigheden. 

Actueel | 09 oktober 2019
09 oktober 2019

Digital Analytics Congres #4: Van alle markten thuis

Op dinsdag 8 oktober 2019 vond het vierde Digital Analytics Congres plaats. In Supernova (Jaarbeurs) in Utrecht kwamen bijna 200 specialisten bij elkaar om naar o.a. Krista Seiden, Prolet Miteva en Felienne Hermans te luisteren en hun kennis over digital analytics een boost te geven. Deze editie stond in het teken van (f)empowerment, dankzij een uniek, female-only podium.

Ook de laatste bytes ontvangen?