1,2 miljoen Nederlanders doen aan crypto

Door Jan Roekens | 13-12-2021

Ipsos deed voor AFM onderzoek naar het bezit van crypto’s. Waarom zijn mensen erin gaan investeren en wat denken ze van het risico?

Crypto’s zijn de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest. Koersen stegen naar recordhoogtes, maar daalden ook weer flink. Ondanks alle nieuwsberichten is er nog niet veel bekend over cryptobezitters en hun attitudes met betrekking tot de digitale betaalmiddelen.
Wel bekend is dat een op de twaalf Nederlanders in crypto’s investeert. Vooral jongeren en mannen hebben relatief vaak crypto’s.

Naast het wagen van een gokje is de lage rente voor 42% van de cryptobezitters een reden om in crypto’s te stappen. Een vijfde verwacht zo snel winst te kunnen maken.
Twee derde van de cryptobezitters ziet een sterke waardedaling als een beperkt of groot risico. Zo’n 10% heeft zoveel ingelegd dat een forse daling tot een probleem leidt dat alleen ‘met passen en meten’ kan worden opgevangen en voor 1% leidt het tot een probleem dat ‘moeilijk’ kan worden opgevangen. Het gaat dan wel om een extreme terugloop in waarde met 90%.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?