63% Nederlanders tuiniert om mentaal welzijn

Door Jan Roekens | 24-05-2022

Ruim 6 op de 10 Nederlanders gebruiken tuinieren om het hoofd leeg te maken. Toch ziet 42% van de mensen het werken in de tuin als een verplichting. Dat blijkt uit een enquête die DirectResearch heeft uitgevoerd in opdracht van tuincentrum Fonteyn.

Uit het onderzoek blijkt dat veel mensen het leuk vinden om in de tuin te werken. Gemiddeld gaven ze tuinieren het cijfer 7,3. Tegelijkertijd zijn er ook mensen die het minder leuk vinden. Dat is voornamelijk het geval in de groep tussen 18 en 30 jaar. Naarmate de leeftijd stijgt, neemt ook de waardering voor tuinieren toe. De tuin wordt ook wel gebruikt om indruk te maken. Zo toont het onderzoek aan dat 1 op de 3 mensen aan familie en vrienden laat zien dat het goed met ze gaat door middel van een mooie tuin.

Wanneer mensen de tuin niet goed onderhouden, schamen veel mensen (bijna de helft) zich hiervoor. Vrouwen doen dat vaker (52%) dan mannen (45%). Onderhoud is niet alleen belangrijk om schaamte te voorkomen, een meerderheid van de mensen (73%) zegt ook dat ze het fijn vinden als buurtgenoten een goed onderhouden tuin hebben.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?