Aankomen en afvallen in coronatijd

Door Jan Roekens | 25-01-2021

Ipsos-onderzoek in 30 landen laat zien dat bijna eenderde van de wereldbevolking is aangekomen tijdens de coronapandemie en dat 45% van de ondervraagden nu bezig is met afvallen. In Nederland is 1 op de 4 mensen aangekomen en zijn 4 op de 10 bezig om de kilo’s weer kwijt te raken.

Zes op de tien Nederlanders denken dat er een verband bestaat tussen overgewicht en de heftigheid waarmee mensen coronasymptomen ondervinden. 20% ziet geen verband. Wereldwijd denkt bijna de helft dat er een verband bestaat (45%).

Nederlanders denken dat er verschillende manieren zijn om de coronasymptomen te verminderen. Zo denkt 34% dat regelmatig bewegen zal helpen; 34% denkt dat afvallen dat doet; 23% denkt dat stoppen met roken de symptomen zal verminderen; 31% denkt dat vitamine D-supplementen helpen en 5% ziet meer in het opgeven van alcohol.

Nederlanders willen het meest afvallen door gezonder te eten, maar zonder te diëten (70%). De helft wil afvallen door meer te gaan sporten. Ook willen we afvallen door minder suiker (58%), minder calorieën (26%) en minder koolhydraten te gebruiken (33%), en minder alcohol te drinken (18%). Daarnaast denkt bijna de helft van de Nederlanders (46%) dat goedkoper gezond voedsel meer zal bijdragen om af te vallen.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?