Binnen twee jaar alles in de cloud

Door Jan Roekens | 17-05-2022

Organisaties kunnen en willen niet meer om de cloud heen. Driekwart van de organisaties verwacht dan ook binnen twee jaar dat alles draait in de cloud. Dat blijkt uit de Ordina Digital Monitor, een onderzoek in samenwerking met Markteffect.

De monitor brengt in kaart hoe het ervoor staat op IT-gebied in Nederland. Een aantal uitkomsten:

  • De helft (50%) van de ondervraagden maakt op dit moment gebruik van publieke cloudoplossingen;
  • Driekwart (75%) denkt dat binnen twee jaar alles op een publieke cloud staat;
  • Het merendeel (72%) zegt dat het niet slim is alles naar de cloud te brengen en vooral niet alles bij één cloudleverancier onder te brengen (78%).

Ondanks de voordelen die organisaties zien, zoals kostenbesparing ten opzichte van eigen datacenters en innovatieve mogelijkheden, maken verschillende obstakels de overstap moeilijk. 81% van de besluitvormers ziet eisen vanuit security, compliance en wetgeving als belemmering. En ze noemen nog meer op te lossen zaken: voldoende technische competenties binnen de eigen organisatie (79%), geschiktheid van de huidige infrastructuur en applicaties om in de cloud te werken (77%) en financiële investeringen om naar de cloud te migreren (75%).

56% van de besluitvormers zegt dat er sprake is van een achterstand in applicaties vanwege verouderde technologie. Een vrijwel gelijke groep (57%) zegt dat er gebrek is aan interne capaciteit om bestaande applicaties te onderhouden.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?