CBS beoordeelt informatie van Mezuro positief

Door Jan Roekens | 10-04-2019

Het CBS heeft de mobiliteits- en verblijfinformatie van Mezuro – marktleider op het gebied van mobiliteitsmetingen – beoordeeld. Vanuit enkele grote Nederlandse gemeenten (G7) was deze vraag aan Mezuro en het CBS gesteld.


Conclusie van het kwaliteitsonderzoek is dat de informatie van Mezuro plausibel en stabiel is.

Geloofwaardige uitkomsten 

Het CBS voerde het onderzoek uit aan de hand van informatiesets van de gemeente Eindhoven, Apeldoorn en Haarlem. De conclusie van het CBS luidt:
‘Voor deze datasets geldt dat op gemeentelijk niveau de uitkomsten plausibel en stabiel zijn. Als het gaat over het in kaart brengen van de dynamiek en globale niveaus in de bevolkingsaantallen worden ook zeer plausibele beelden verkregen.’ En ‘Naast effecten op gemeentelijk niveau zijn de data ook geschikt om lokaal interessante fenomenen te onderzoeken doordat ze de drukte in deze gebieden weergeven’.

Valide informatie levert bijdrage aan oplossen maatschappelijke vraagstukken

Ron Beute, Directeur R&D van Mezuro: ‘Uiteraard zijn wij blij met de beoordeling en conclusie van het CBS. Het geeft onze klanten een objectieve beoordeling over de validiteit van de informatie die wij leveren. En dat is belangrijk. Want door het meten en analyseren van mobiliteitsstromen leveren wij een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijk relevante vraagstukken op het gebied van veiligheid, verkeer, infrastructuur en citymarketing. We zetten nu weer een belangrijke stap voorwaarts in het verder toepassen van deze waardevolle informatie door steden, provincies, overheden en tal van andere sectoren zoals commercieel vastgoed, buitenreklame en retail’

Klik hier voor het volledige rapport van het CBS.

Bron: Persbericht CBS, 8 april 2019

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?