Consument heeft veel vertrouwen in advertenties op TV

Door Jan Roekens | 02-12-2021

Volgens het Nielsen Global Trust in Advertising-onderzoek zijn ‘aanbevelingen van mensen die ik ken’ met 89% veruit de meest vertrouwde vorm van informatie voor consumenten. Sites van merken (79%) en editorial content (zoals dagbladartikelen) completeren met 76% de top 3.

Van de traditionele mediumtypen scoort TV met 69% het hoogst met een vijfde plaats als het gaat om de meest vertrouwde vormen van adverteren in Nederland. In de Benelux staat TV een plaatsje lager met 67%. Wereldwijd gezien neemt TV ook een zesde plek in, maar is het vertrouwen met 78% veel hoger dan in Nederland en de Benelux. Een meerderheid van de Nederlandse consumenten heeft ook vertrouwen in productplacement op TV. Alleen wereldwijd gezien is het vertrouwen in deze vorm van adverteren op TV aanmerkelijk hoger.

In Nederland verschilt de kijktijd naar TV sterk per doelgroep. Hoe ouder de doelgroep, hoe hoger de kijktijd. Opvallend is dat de groep die het minst TV kijkt, de 15-20-jarigen, met 75% juist het meeste vertrouwen heeft in advertenties op TV. Bij alle andere leeftijdscategorieën is dat 67%.

Bron: Screenforce.nl

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?