Geavanceerde software cruciaal voor hybride werk

Door Jan Roekens | 22-11-2021

In opdracht van Lucid – platform voor hybride werken – deed Forrester onderzoek naar samenwerking binnen bedrijven tijdens de pandemie en naar de toekomstplannen voor een permanent hybride personeelsbestand. Uit het onderzoek blijkt dat het verbeteren van de operationele efficiëntie (76%), werk op afstand (73%) en hybride werk (69%) het komende jaar de belangrijkste aandachtspunten zijn voor bedrijven.

Volgens het onderzoek zijn samenwerkingsactiviteiten als werksessies, planningsessies en brainstormen het meest uitdagend. Bestaande tools slagen er niet in om deze activiteiten effectief te ondersteunen. Bedrijven hebben behoefte aan oplossingen voor complexe en diverse gebruiksscenario’s, van productroadmaps tot geavanceerde diagrammen, wireframes en mockups.

Bedrijven zijn ook bereid hierin te investeren. 82% zegt dat investeren in een samenhangende samenwerkingsoplossing hun bedrijf helpt om concurrerend en leidend te blijven. Ook is er behoefte aan betere digitale samenwerking om de creativiteit van werknemers te stimuleren (66%).

Het onderzoek doet een aantal belangrijke aanbevelingen voor bedrijven:

  • Aanpakken van hiaten in de samenwerkingsstrategie door tools voor effectieve workflows en samenwerking te implementeren.
  • Gebruikmaken van geavanceerde diagrammen om processen voor de toekomst te visualiseren.
  • Prioriteit geven aan applicaties die integreren met bestaande tools om de acceptatie te vergroten.
  • Van samenwerkingstechnologie een hoeksteen maken als strategie voor zowel het werven als het behouden van talent.

Het onderzoek werd door Forrester uitgevoerd in Europa en Noord-Amerika met een online enquête onder 311 besluitvormers die verantwoordelijk zijn voor het selecteren van productiviteitstools voor kenniswerkers, waaronder ontwikkelingsteams.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?