Geen drugs of tabak voor jongeren

Door Jan Roekens | 27-10-2020

Gezond eten en drinken, geen drugs gebruiken, niet roken en voldoende sporten en bewegen. Dit zijn de gezondheidsthema’s die Nederlandse jongeren het belangrijkst vinden en die meer aandacht verdienen. Beduidend lager op hun prioriteitenlijst staan aandacht voor niet te lang achter het beeldscherm zitten en veilig vrijen.

Dit blijkt uit de Trendmonitor Gezonde Generatie 2020 die door MarketResponse is opgesteld in opdracht van het meerjarenprogramma De Gezonde Generatie, dat als doelstelling heeft dat de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste ter wereld is, zowel fysiek als sociaal en mentaal. Het programma is een samenwerkingsverband van twintig gezondheidsfondsen en tal van maatschappelijke partners.

Niet pesten

Jongeren en volwassenen zijn het er in de in oktober gepubliceerde Trendmonitor over eens dat naast het voorkomen van drugsgebruik ook pestgedrag meer aandacht moet krijgen. In tegenstelling tot de jongeren vinden volwassenen dat er meer aandacht moet zijn voor problematisch schermgedrag. Het voorkomen van tabaksgebruik staat daarentegen hoger op de agenda van de jongeren.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?