Geluk is helemaal jezelf zijn op de werkvloer

Door Jan Roekens | 22-09-2022

Helemaal jezelf kunnen zijn, salaris, flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden worden door jongeren in de leeftijd van 16 tot 24 jaar gezien als belangrijkste kenmerken van een ideale (bij)baan. Dat blijkt uit onderzoek dat DVJ Insights uitvoerde voor Domino’s Nederland, in het kader van de Week van het Werkgeluk (19 tot en met 25 september).

Helemaal jezelf kunnen zijn wordt door 72% van de jongeren genoemd als belangrijke factor in de zoektocht naar een (bij)baan. 66% van de ondervraagden benoemt salaris als belangrijke factor, gevolgd door flexibiliteit in werkuren en tijd (65%). 7 op de 10 jongeren vindt leuke collega’s uiteindelijk wel belangrijker dan salaris. 8 op de 10 jongeren wenst dat hun werkgever (heel) flexibel is in werkuren en -tijden.

Expert op het gebied van werkgeluk én organisator van De Week van het Werkgeluk Fennande van der Meulen zegt hierover: ‘Factoren als flexibiliteit in werkuren en salaris zijn vooral functioneel. Ze kunnen je motiveren om voor een bepaalde baan te kiezen. Maar wat iemand écht gelukkig maakt, dat zit hem vooral in een factor als helemaal jezelf kunnen zijn. Het zijn de ervaringen die de kern vormen van werkgeluk.’

Verder worden ook doorgroeimogelijkheden genoemd als belangrijke gelukfactor (63%).

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?