Google Maps en McDonald’s favoriet onderweg

Door Redactie Daily Data Bytes | 24-03-2022

Nederlanders gebruiken het vaakst Google Maps om onderweg te navigeren. De keuze voor een app wordt voornamelijk bepaald door het type vervoermiddel. Nederlanders stoppen daarnaast onderweg het liefst bij McDonald’s. Dit blijkt uit Smart Mobility van Multiscope.

Wie onderweg is lijkt niet zonder Google Maps te kunnen. 57% van de Nederlanders zegt deze app onderweg te gebruiken. Zowel ouderen als jongeren zoeken er hun weg mee in het verkeer. Bijna 50% van de 50-plussers gebruikt Google Maps. In de leeftijdscategorie 18-34 jaar loopt dit zelfs op tot 67%. Op plaats twee staat NS Reisplanner (34%) en op drie 9292OV (31%). NS Reisplanner en 9292OV scoren logischerwijs vooral sterk onder regelmatige gebruikers van het openbaar vervoer. Automobilisten kiezen, naast Google Maps, voor Flitsmeister en Parkmobile. Onder 50-plussers gebruikt 15% regelmatig de ANWB Onderweg app.

Eten onderweg

71% van de Nederlanders stopt onderweg weleens bij een eetgelegenheid. McDonald’s is daarbij het populairst (34%). Bij jongeren (18-34 jaar) stijgt dit percentage zelfs naar 43%. La Place (29%) volgt daarna en is favoriet onder 50-plussers. AH to go (26%) komt op plaats drie en scoort goed bij jongeren. Dat hangt ook samen met het feit dat deze leeftijdsgroep relatief vaak gebruik maakt van het openbaar vervoer.

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?