Grote interesse in woninginrichting

Door Jan Roekens | 23-08-2021

De afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woonbranche. De huizenmarkt staat onder druk en ook het vele thuiswerken heeft invloed op de interesse voor woninginrichting van de Nederlandse consument. Dat blijkt uit onderzoek van DPG Grow, uitgevoerd door Panel Inzicht.

Bijna alle respondenten (94%) zeggen interesse te hebben in woninginrichting. Slechts een klein deel (6%) is ontevreden over de inrichting. In 2018 was dit nog 4%. Over het algemeen vindt men ‘het indelen van de ruimte’ het lastigste bij het inrichten van het huis.
Per doelgroep zit daar wel een verschil in. Zo geven mannen aan dat zij ‘het kiezen van een kleur’ lastig vinden (30%) en ‘gebrek aan geld’ staat op nummer één bij alleenstaanden en huishoudens met kinderen ouder dan vier jaar (beide 43%).

76% zegt open te staan voor nieuwe woonmerken. Vrouwen net iets meer (80%) dan mannen (73%). Naast prijs, kwaliteit en uiterlijk wordt het feit of een merk bij hem of haar past, als belangrijker ervaren dan in 2018 (+113%).
34% wil binnen een half jaar een grote verbouwing uitvoeren. Dit was 23% in 2018. Vooral mensen met thuiswonende kinderen hebben verbouwplannen (53%). 76% klust regelmatig zelf. Het kiezen van een doe-het-zelf winkel wordt vooral bepaald door aanbiedingen (56%) en de locatie van de winkel (52%).

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?