Helft Nederlanders neemt voedingssupplementen

Door Jan Roekens | 11-01-2021

Een groot deel van Nederland (44%) gebruikt voedingssupplementen. Daarnaast volgt 22% een dieet. Dit blijkt uit de Smart Food Monitor van Multiscope onder 7.300 Nederlanders.

Voedingssupplementen zijn voor veel consumenten een aanvulling op hun dagelijkse voeding. Vrouwen nemen vaker voedingssupplementen (54%) dan mannen (34%). Van de mensen die zegt voedingssupplementen te gebruiken doet 42% dit voor de algemene gezondheid. Daarnaast wordt ook vaak het verbeteren van de weerstand genoemd (33%).

Dieet

Naast het gebruik van deze supplementen zijn Nederlanders ook bezig met hun dagelijkse voeding. Eenvijfde van de Nederlanders (22%) houdt zich aan een dieet. Vrouwen (27%) volgen vaker een dieet dan mannen (16%). Afvallen is verreweg de belangrijkste reden (51%) om een dieet te volgen. Op grote afstand volgen diëten vanwege een allergie of ziekte (20%) en diëten om op gewicht te blijven (19%).

Eetgewoonte

De meest gebruikte vorm van diëten is het aanpassen van de eetgewoonten, zonder hierbij op specifieke voedingsstoffen te letten (33%). Een kwart (27%) van de mensen die diëten, let op de hoeveelheid koolhydraten die zij binnenkrijgen. Andere vormen zoals eiwitrijke (8%), vetarme (7%) en caloriearme (6%) diëten worden beduidend minder vaak gevolgd.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?