Het gebruik van de peilingen van Peil.nl in de Peilingwijzer

Door Jan Roekens | 02-05-2019

Politicoloog en universitair docent Tom Louwerse, samensteller van de de Peilingwijzer, een wetenschappelijk onderzoeksproject, reageert op de reactie van Maurice de Hond om het vrije gebruik van de peilingen van Peil.nl aan banden te leggen.


De Peilingwijzer maakt gebruik van de resultaten van gepubliceerde peilingen om tot één inschatting van de kiezerssteun voor politieke partijen te komen. Daarbij worden alle gevestigde bureaus die minimaal twee keer hadden gepeild meegenomen. Maurice de Hond verhindert recentelijk het vrije gebruik van de peilingen van Peil.nl door de Peilingwijzer.

De Peilingwijzer wordt gemaakt door de gepubliceerde uitkomsten van peilingen van De Peiling (Ipsos/EenVandaag), I&O research en Kantar samen te voegen. De Peilingwijzer is een wetenschappelijk onderzoeksproject en wordt gemaakt door politicoloog Tom Louwerse, universitair docent aan het Instituut Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden. Het onderliggende idee is gebaseerd op het werk van, onder andere, Simon Jackman.

Lees de uitgebreide reactie op https://peilingwijzer.tomlouwerse.nl/2019/05/het-gebruik-van-de-peilingen-van-peilnl.html?m=1

Bron: Peilwijzer.nl, 1 mei 2019

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?