I&O Research voert Corona Gezondheidsmonitor Jeugd uit

Door Jan Roekens | 04-10-2021

Gewoonlijk wordt eens in de vier jaar door alle GGD’s in samenwerking met GGD GHOR Nederland en het RIVM de Gezondheidsmonitor Jeugd uitgevoerd. Vanwege de coronapandemie vindt dit jaar een extra meting plaats. Hiermee wordt de impact van coronacrisis op de gezondheid en het welzijn van jongeren in kaart gebracht. Het betreft het eerste landelijke gezondheidsonderzoek onder jongeren in en na coronatijd.

I&O Research is door GGD GHOR Nederland en het RIVM geselecteerd om de dataverzameling van de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 te verzorgen. Voor deze monitor verzorgt I&O Research de online vragenlijsten. Het online vragenlijstonderzoek (tussen eind september en eind november) wordt op scholen afgenomen onder leerlingen van klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs. Naar verwachting zullen meer dan 250.000 leerlingen de vragenlijst invullen.

De monitor zal inzicht geven in de gezondheid en het welzijn van jongeren op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Het RIVM neemt de analyse van de landelijke data voor zijn rekening; de regionale GGD’s analyseren de data van de desbetreffende regio. De resultaten worden meegenomen in de Gezondheidsmonitor COVID-19.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?