Kantoormedewerker stelt hogere eisen aan werkomgeving

Door Redactie Daily Data Bytes | 15-11-2021

Uit onderzoek uitgevoerd door Panelwizard, in opdracht van Spaces, blijkt dat kantoormedewerkers anders naar het kantoor zijn gaan kijken in de afgelopen twee jaar. De roep om hybride werkoplossingen wordt steeds luider en een afwisseling tussen thuiswerken, werkplekken dichtbij huis en werken op het hoofdkantoor wordt de nieuwe norm.

Ruim een op de tien kantoormedewerkers schaamt zich voor hun kantoor omdat dit klein, rommelig of niet professioneel is. Voor 23% van jonge werknemers zijn slechte kantoorfaciliteiten, zoals slechte koffie, te weinig flexibiliteit en geluidsoverlast inmiddels zelfs een reden om hun baan op te zeggen.

Bijna tweederde (64%) wil kunnen werken waar en wanneer ze maar willen. Ook is er een afnemende behoefte aan pendelen, wat tijd oplevert en zorgt voor minder files en milieuvervuiling. De helft van de Nederlanders (50%) verwacht zelfs dat de focus op het hoofdkantoor verdwijnt en er flexkantoren ontstaan waaruit men kan kiezen, elk met een eigen community.

De Nederlandse werknemer is specifiek in waar het kantoor voor ingericht moet zijn. Zo wil 33% vooral efficiënt kunnen brainstormen, 13% wil bezoek kunnen ontvangen en 21% wil samen met collega’s vergaderen. 17% van de medewerkers hecht belang aan innovatieve tools, goede vergaderruimtes en goed werkende apparatuur.

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?