Nederlander geeft eigen veerkracht een 7

Door Redactie Daily Data Bytes | 16-11-2021

Campina wil Nederlanders inspireren veerkrachtiger te worden 85% van de Nederlanders voelt zich veerkrachtig. Wel zegt eenderde van de mensen onder de 35 minder veerkrachtig te zijn geworden door de coronapandemie. Dit blijkt uit de Veerkracht Monitor van Campina, uitgevoerd door Ipsos.

Voldoende beweging, meer rust en gezonde voeding blijken bij het thema veerkracht belangrijke uitdagingen te zijn. Uit het onderzoek komt naar voren dat 80% van de Nederlanders zich met het onderwerp veerkracht – de kracht van lichaam en geest om zich snel te herstellen – bezighoudt. Onder jongeren ligt dit percentage zelfs op 89%. Gemiddeld geven mensen hun eigen veerkracht een 7. Voor 61% van de respondenten heeft de coronapandemie daar geen invloed op gehad, wel blijkt 34% van de mensen tussen 18 en 34 jaar er juist minder veerkrachtig door te zijn geworden. De top 5 van gestelde doelen rondom veerkracht bestaat uit dagelijks meer bewegen, werken aan de conditie, meer rust in het hoofd krijgen, op gewicht blijven en een betere nachtrust hebben. Voor 75% van de mensen die actief bezig zijn met veerkracht speelt voeding een belangrijke rol – fruit, groente en zuivel worden hierbij vaak als voorbeelden genoemd.

Doelen behalen

Om de persoonlijke doelen te behalen, maakt een kwart van de mensen een planning voor zichzelf. Een groot deel zoekt hulp of inspiratie bij anderen binnen het eigen sociale netwerk, zoals 26% bij de partner en 20% bij vrienden. Dit blijkt hard nodig, want veel mensen hebben moeite met het behalen van bepaalde doelen. Het vinden van rust blijkt de grootste uitdaging. Zo is 57% van de mensen die actief bezig is met een betere nachtrust daar nog niet tevreden over. 55% is ontevreden over meer rust in het hoofd krijgen en 47% over het eigen gewicht. Wel zijn de meeste mensen tevreden over doelen als meer van de natuur genieten, lid worden van een sportvereniging en meer aandacht geven aan vrienden en familie.

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?