Ruim 3,5 miljoen Nederlanders overwegen te investeren in bitcoin

Door Redactie Daily Data Bytes | 24-05-2021

Markteffect voerde in maart een uitgebreid onderzoek uit naar de houding, het sentiment en het investeringsgedrag rond de bitcoin. Wat blijkt? Bijna 700.000 Nederlanders hebben inmiddels bitcoins (of een deel daarvan) in bezit en daarnaast overwegen ruim 3,5 miljoen Nederlanders om ook in te stappen, waarvan bijna de helft zelfs al het komende jaar.

Nagenoeg alle Nederlanders (91%) zijn bekend met de bitcoin en 25% overweegt erin te investeren.

Op dit moment zijn 700.000 Nederlanders (5%) in het bezit van bitcoins. Hiervan is 62% het afgelopen jaar ingestapt en de helft (53%) zegt aan minimaal € 1.000 (gelijk aan 0,020 bitcoin) te hebben geïnvesteerd.

Ongeveer één op de drie Nederlanders heeft momenteel één of meer beleggingen uitstaan, waarvan dus 5% (ook) in bitcoin. Risico en rendement worden door respectievelijk 54% en 47% van de Nederlanders als de belangrijkste aspecten gezien om een goede keuze te kunnen maken over een belegging.

Bij het beleggen in bitcoin wordt het risico van de belegging als minder belangrijk gezien. Van de Nederlanders die overwegen in bitcoin te investeren, wordt risico door slechts 22% genoemd als belangrijk aspect voor het maken van een keuze. Het belang van het rendement onder de Nederlanders die overwegen in bitcoin te beleggen, wijkt vrijwel niet af en wordt door 48% als belangrijk gezien.

Meer weten? Tijdens de Road to MIE op 31 mei om 16.30 uur, presenteren Bas de Vries (Markteffect) – Willem Jan Rutgers (Bitvavo) de resultaten van het onderzoek in de sessieDe bitcoin: Gebakken lucht of een veilige haven?’ Schrijf je in!

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?