Ruim helft Zuid-Hollanders snakt naar meer natuur

Door Jan Roekens | 02-06-2022

Uit onderzoek van Delta, in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap, blijkt dat 88% van de inwoners natuur in hun omgeving belangrijk vindt. Ruim de helft wil meer natuur in de provincie, bijvoorbeeld om te kunnen ontspannen en sporten, maar ook omdat ze zich zorgen maken over de biodiversiteit in de provincie.

Zuid-Holland is de drukst bevolkte provincie van Nederland, met het minste groen per inwoner. En die natuur staat onder druk. Door onder meer verstedelijking krijgen dieren, planten en insecten steeds minder de ruimte, waardoor soorten dreigen te verdwijnen. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 70% van de inwoners in Zuid-Holland zich zorgen maakt over het verlies van biodiversiteit in de regio.

Opvallend is dat veel van ondervraagden meer ruimte voor natuur willen (liever dan voor nieuwe wegen, vakantieparken of winkelcentra), maar ook denken dat dit niet mogelijk is.

Het is nu overigens mogelijk om als inwoner van Zuid-Holland natuur te kopen. Met de campagne ‘Meer natuur, het kan!’ van het Zuid-Hollands Landschap kunnen inwoners van Zuid-Holland de ontwikkeling van natuurgebieden ondersteunen.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?