Topic of the Year 2022 bekend: Customer Experience

Door Jan Roekens | 27-01-2022

Het Topic of the Year 2022 is bekendgemaakt. Het onderwerp is: Customer Experience Management in the Digital Age. Wetenschappers die hierin hun sporen hebben verdiend (of hard op weg zijn) kunnen worden genomineerd in de categorie Insights Scientist van het jaar, onderdeel van de MOAwards 2022.

Customer Experience (CX) wordt gezien als de nieuwe graal en daarmee een bron van concurrentievoordeel. De opkomst van nieuwe technologieën zoals AI, robottechnologie, VR en AR bieden een ruime mogelijkheid om CX te veranderen en te verbeteren, door een uitgebreidere en meer gepersonaliseerde ervaring te bieden in de verschillende fases van de customer journey. Aanbieders kunnen de kosten van de technologie doorberekenen aan de klant en ze lopen het risico dat ze niet aan consumentenverwachtingen kunnen voldoen door het onjuist integreren van nieuwe technologieën. CX-management is dus een belangrijk topic en het biedt vele interessante invalshoeken voor wetenschappelijk onderzoek. Je kunt daarbij denken zaken als de bereidheid van consumenten om te betalen voor gepersonaliseerde ervaringen, de consumentenvoorkeur voor offline versus onlinekanalen, de reactie van consumenten op dienstverlening door robots, het gebruik van VR en AR in de verschillende fases van de customer journey en de reactie van verschillende generaties op de nieuwe technologieën.

Allemaal redenen voor de jury van de prijs voor Insights Scientist om dit thema te kiezen.

Maar wie worden genomineerd? Dat is geheel aan jou! Ben of ken jij iemand die werkzaam is aan een Nederlandse universiteit, die een expert is binnen het Topic of the Year? Draag jezelf, je collega, kennis, vriend of familielid dan nú voor. Voordragen kan tot 18 februari, dus zorg dat je op tijd bent om je favoriet te nomineren.

De inzendtermijn voor de MOAward Insights Scientist 2022 is nu geopend!

Kijk op moawards.nl voor alle informatie.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?