Vertrouwen in evenementen terug

Door Redactie Daily Data Bytes | 17-05-2022

Na twee jaar afgelaste festivals en concerten was er in april van dit jaar een omslag te zien. Het online bereik van Ticketmaster steeg in die maand met 784 duizend unieke bezoekers tot boven het niveau van april 2019, zo blijkt uit de online resultaten van GfK GXL/DAM.

In vergelijking met april 2020-2021 is er dit jaar weer een duidelijke opleving van de online bezoekers. In de twee voorgaande jaren waren er weliswaar concerten gepland maar werden die al vrij snel afgelast toen duidelijk werd dat coronamaatregelen dergelijke evenementen verbood. Nu de concerten en festivals weer door kunnen gaan is het vertrouwen in evenementen weer terug.

Het merendeel van degenen die afgelopen maand online zijn bereikt, is jonger dan 35 jaar (55%). In totaal maakten vaker mannen (60%) dan vrouwen gebruik van de online ticketdienst.

Opvallend is ook dat twee derde van de bezoeken plaatsvonden op smartphone en tablets.

De piek in online bereik lag in week 14 (4 t/m 10 april 2022) toen de tickets voor de DNA World Tour van de Backstreet Boys (9 oktober 2022) in de verkoop ging. Ook was Ticketmaster in april populair voor concerten van Ed Sheeran (14/15 juli) en festival Pinkpop 2022 (17-19 juni).

Ticketswap, de online dienst voor het ruilen of doorgeven van tickets, heeft in april nog niet het niveau van 2019 behaald – mogelijk te verklaren door het feit dat mensen de concerten meer waarderen en dus vaker echt gaan.

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?