Weer naar het theater

Door Jan Roekens | 29-09-2020

Uit het omnibusonderzoek dat Terra Nova in samenwerking met MSI-ACI uitvoert onder publiek van podiumkunsten blijkt dat bijna 10% van de reguliere bezoekers sinds de heropening 1 juli weer een theatervoorstelling of concert heeft bezocht.

Opvallend is dat dit bezoek hoog wordt gewaardeerd, met een gemiddeld rapportcijfer van 8. Zalen doen er dan ook alles aan om het hun publiek naar de zin te maken. Een goede ervaring is immers belangrijk, want dat vergroot de kans op een volgend bezoek.

In lijn daarmee valt op dat herbezoekers erop vertrouwen dat de zalen de juiste veiligheidsmaatregelen nemen. De bezoekervaring bevestigt dat zalen het coronaprotocol goed toepassen en dat een bezoek aan een voorstelling of concert vertrouwd en veilig is. Verdere maatregelen zoals mondbescherming in de zaal zijn volgens 9 van de 10 herbezoekers niet noodzakelijk.

Gunstig is dat de voedingsbodem voor herbezoek volop aanwezig is: het aantal podiumbezoekers dat aangeeft het bezoeken van een voorstelling of concert te missen, is in de afgelopen maanden (van mei tot september) toegenomen van 57% naar 70%.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?