Zeven procent van Nederland heeft goede kennis van bitcoin

Door Jan Roekens | 20-12-2021

Hoewel inmiddels meer dan een miljoen Nederlanders in bitcoin investeert, blijft het kennisniveau fors achter. Dat blijkt uit de meest recente meting van de Markteffect Bitcoin Monitor. Van de Nederlandse investeerders zegt 70% (heel) slecht of niet geïnformeerd te zijn en slechts 7% geeft aan goede kennis te hebben. En dat terwijl 9 op de 10 (89%) Nederlanders bekend is met bitcoin.

In onze buurlanden is men beter op de hoogte van bitcoin. Van alle Belgen zegt 19% er goede of zelfs zeer goede kennis van te hebben. Onder Duitsers is het percentage met (zeer) slechte kennis 51%.

Het is opvallend dat van de Nederlander die in cryptocurrency investeren 43% zich nauwelijks tot niet in de materie verdiept. Nadat men belegt, verbetert dit beeld enigszins en zegt twee op de drie (67%) zich voldoende te verdiepen. Wel kijkt 46% dagelijks naar de koers.

Het vertrouwen in bitcoin wordt in alle drie de landen met een onvoldoende (4,6) gewaardeerd. Alleen in Duitsland is men iets beter van vertrouwen: 4,7.

Risico

Nu 9% van alle Nederlanders het komende jaar overweegt in bitcoin te gaan investeren, wordt het des te belangrijker dat zij zich bewust zijn van de veiligheid en de risico’s. Zo vindt 46% van alle bezitters van cryptocurrency zijn of haar belegging (zeer) risicovol, terwijl 39% zijn of haar belegging juist (zeer) veilig vindt. Toch neemt 64% nog altijd geen extra maatregelen om de cryptovaluta te beveiligen dan wel te beschermen, 19% is dat wel van plan en 45% zegt het gewoonweg niet te doen.

Markteffect is kennispartner van Daily Data Bytes. Word ook kennispartner en bereik onze lezers via web, socials en nieuwsbrief met jouw content. Neem contact op met Tjitske Buurman voor meer informatie.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?