Blauw Research verlengt ISO 27001 en ISO 27701 certificering

Door Redactie Daily Data Bytes | 18-10-2022

Blauw Research is opnieuw voor drie jaar ISO 27001 (informatiebeveiliging) en ISO 27701 (privacy) gecertificeerd. In 2016 was Blauw een van de eerste bureaus die officieel ISO 27001 gecertificeerd werden en in 2021 was het het enige bureau dat met een ISO 27701-certificering aantoonbaar persoonsgegevens verwerkt volgens de AVG.

Omdat er dagelijks grote hoeveelheden belangrijke informatie voor diverse opdrachtgevers worden verwerkt, moet informatie, in het bijzonder persoonsgegevens, zeer vertrouwelijk en veilig worden behandeld. De ISO 27001-standaard beschrijft hoe een organisatie procesmatig met het beveiligen van informatie kan omgaan, met als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen. De ISO 27701-certificering voegt daar een reeks maatregelen en procedures aan toe waarmee Blauw aantoont uiterst zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. Dit betreft zowel de privacy van respondenten in de onderzoeken voor opdrachtgevers als de persoonsgegevens van medewerkers, sollicitanten, websitebezoekers en klanten.

Ivo Langbroek, Research Director van Blauw Research (rechts op de foto, met naast hem KCC-directeur Ed van Eunen), licht toe: ‘Het verlengen van deze ISO-certificaten was voor Blauw een bevestiging van het hoge beveiligingsniveau dat wij bieden. Dit merken wij bijvoorbeeld in de recent gewonnen aanbestedingen voor de Rijksoverheid. Met onze ISO-certificaten voldoen wij al grotendeels aan de strenge eisen die de Rijksoverheid stelt in de Baseline informatiebeveiliging Overheid (BIO). Ik merkte tijdens de audit ook dat de auditoren van Stichting Toetsingsbureau KCC echt hun best moesten doen om ‘toch nog iets te vinden’. En ik ben ontzettend trots wanneer ik zie hoe snel en gemakkelijk onze security officers en functionaris gegevensbescherming de gestelde vragen beantwoorden. Het toont wat mij betreft aan dat we in een volgende fase van volwassenheid zijn beland, waarbij een ISO-certificering niet meer een dik pak papier is, maar een werkend systeem dat tot in de haarvaten van ons bureau is doorgedrongen.’

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?