De waarde van online content

Door Jan Roekens | 15-09-2020

Sinds 2019 bepaalt het bureau Return on Content wat de waarde is van online content voor het merk en hoe dat kan worden geoptimaliseerd. Intussen zijn er 12.000 respondenten die content van websites, online magazines, productpagina’s, how-to content en online video hebben beoordeeld. De database bevat data van ruim 60 merken uit 10 branches. Hierdoor kunnen de resultaten gesplitst worden naar categorie.

Content over travel en elektrische auto’s doet het erg goed. Deze content inspireert en brengt mensen op nieuwe ideeën. Mensen hebben behoefte aan goede content over wat in deze tijden wel en niet kan op vakantie en hoe ze duurzamer auto kunnen rijden.

De content van sommige merken onderscheidt zich sterk van de gemiddelde scores in hun categorie. Zo weet de content van ANWB zowel op het gebied van travel als van elektrische auto’s zich sterk neer te zetten ten opzichte van andere merken.

Duurzaamheid en MVO

Return on Content heeft ook gemeten hoe 25 merken in categorieën als duurzame food, vleesvervangers, energie, banken en verzekeringen scoren op content over duurzaamheid en MVO.

Bij food staat Tony Chocolony op 1. Het merk weet in slechts twee zinnen duidelijk te maken waar het voor staat én mensen direct persoonlijk aan te spreken.

Twee is de Vegetarische Slager, dat een succesverhaal brengt, met verve en een speelse toon. Het merk scoort ver boven het gemiddelde met onderscheidende content.

Op drie staat Fair Trade, dat boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden helpt, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

In de categorie energie won Green Choice, bij verzekeringen Univé en bij banken de Rabobank.
zie: www.returnoncontent.nl

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?