InSites Consulting versterkt community-aanbod met overname Join the Dots

Door Jan Roekens | 02-07-2019

InSites Consulting heeft onlangs de overname aan van Join the Dots, een innovator in online insight-community’s, aangekondigd. Join the Dots is het vierde bedrijf dat door het marktonderzoeksbureau wordt overgenomen in amper anderhalf jaar tijd.


Join the Dots won 5 keer de AURA Insight Communication Award en werd in 2018 door de Britse Chamber of Commerce uitgeroepen tot High Growth Business of the Year. Het agentschap is niet alleen een referentie in het Verenigd Koninkrijk, maar ook wereldwijd een belangrijke innovator in marktonderzoek. Join the Dots kan bogen op ruim 20 jaar ervaring op het gebied van onlineonderzoek en insight-community’s, en biedt zijn klanten een brede waaier aan bekroonde tools om meer inzicht te krijgen in wat consumenten overal ter wereld belangrijk vinden en een partnerschap met hen op te bouwen.

“Join the Dots staat sinds jaar en dag bekend om zijn vooruitstrevende aanpak op het vlak van kwalitatief onderzoek. Nu de markten wereldwijd sterk evolueren en een open, langdurige relatie met de consument een steeds grotere rol speelt, kijken we ernaar uit om de uitgebreide expertise van Join the Dots in te zetten. De overname betekent voor ons een enorme stap voorwaarts op de weg naar marktleiderschap in online insight-community’s, en helpt ons de toekomst van langdurige consumentenrelaties vorm te geven”, zegt Kristof De Wulf, medeoprichter en CEO van InSites Consulting.

InSites Consulting bundelde in oktober 2018 de krachten met de private-equity firma Mentha Capital. Join the Dots is het vierde bedrijf dat door het marktonderzoeksbureau wordt overgenomen in amper anderhalf jaar tijd. Daarnaast lijfde InSites Consulting ook Direction First uit Australië, Columinate uit Zuid-Afrika en het creative crowdsourcing-agentschap eÿeka met hoofdzetel in Parijs in. Join the Dots heeft vestigingen in Manchester, New York en Singapore. Daardoor breidt InSites Consulting zijn mondiale aanwezigheid verder uit: het bedrijf heeft nu 10 klantenkantoren op 5 continenten. De groep zal in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Singapore actief zijn onder de naam Join the Dots | InSites Consulting, terwijl de merknaam InSites Consulting gebruikt wordt binnen de andere markten.

“We kijken er enorm naar uit om op globalere schaal te werken. De overname biedt tal van voordelen. We krijgen hierdoor niet alleen toegang tot het Global Community Moderator Network van InSites Consulting, maar kunnen zo ook onze huidige klanten een nóg betere service garanderen – en dat vanuit verschillende markten”, zegt Quentin Ashby, CEO van Join the Dots. “De uitbreiding van onze groep zal de ontwikkeling van onze unieke technologische tools bevorderen, en ons helpen het insight-ecosysteem te verbeteren. We kijken uit naar een boeiend partnerschap, om elkaar te versterken en samen de toekomst van onze sector vorm te geven.”

Join the Dots telt ruim 170 medewerkers. Dit talentvolle team zal fors bijdragen aan de groei van InSites Consulting. Join the Dots focust op online insight-community’s en uitmuntend kwalitatief onderzoek. Daarnaast heeft het bedrijf specifieke expertise in social media listening en foresighting via zijn Culture & Trends-afdeling en Illume Network, een wereldwijd netwerk van trendspotters. InSites Consulting is nu goed voor een omzet van meer dan 50 miljoen euro, en stelt ruim 450 mensen te werk. Ambitie: hét ultieme next-generation marktonderzoeksbureau worden door internationale klanten een groter draagvlak, meer mogelijkheden en een bredere expertise te bieden, én tegelijk trouw te blijven aan de flexibele, innovatieve werkwijze waarbij mens en technologie met elkaar interageren.

“We hebben dezelfde visie op de toekomst van onze sector en de antwoorden die we moeten formuleren. Dat geldt ook voor onze organisatiecultuur: innovatie staat bij ons centraal, net als goede zorg en respect voor onze medewerkers. Dankzij technologie kunnen we oplossingen van topkwaliteit ontwikkelen. Maar zonder de schitterende, creatieve medewerkers die met onze technologieën werken en zich inzetten voor onze community’s staan we nergens”, voegt Kristof De Wulf toe. “We willen elkaar versterken en voortbouwen op de enorme expertise van Join the Dots. Zo kunnen we onze groeiende klantenkring nog meer voordelen en waarde bieden.”

De bestuurders van Join the Dots zullen een significante rol spelen binnen de geïntegreerde organisatie. Ze worden niet alleen aandeelhouders, maar zullen ook belangrijke functies vervullen. Quentin Ashby, CEO van Join the Dots, vervoegt de Board of Directors en het Executive Committee. Graeme Lawrence, Chief Client Officer bij Join the Dots, wordt lid van InSites Consultings Global Account Managementteam. Andy Cumming, Divisional Director bij Join the Dots, wordt Managing Director van de vestiging in Manchester. Andy Buckley, Innovation Director bij Join the Dots, zal verantwoordelijk zijn voor de Global Client Solutions Portfolio. En Pauline Reeves, CFO bij Join the Dots, wordt Global Head of Finance & Accounting.

Met kantoren in Manchester, New York en Singapore is InSites Consulting actief vanuit 10 klantenkantoren op 5 continenten en heeft het 170 medewerkers.

Bron: Persbericht InSites Consulting, 2 juli 2019

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?