Norstat neemt CG Research over

Door Jan Roekens | 14-10-2021

Dataverzamelingsbedrijf Norstat heeft een akkoord bereikt voor de overname van CG Research. Norstat nam in juli al Respondenten.nl over en met de nieuwe overname wil het bureau de positie op de Nederlandse markt versterken en uitbreiden.

Norstat is Noord-Europees dataverzamelingsbedrijf voor marktonderzoeksdiensten. Sinds de oprichting in 1997 is het bedrijf uitgebreid met vestigingen in Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Nederland en Italië.
De acquisitie van CG Research, die op 4 oktober werd afgerond, is de vierde overname van Norstat in 2021.

Met als oogmerk om in Nederland een one-stop shop te creëren voor respondentenwerving en dataverzameling zullen Respondenten.nl en CG Research op termijn fuseren en de activiteiten voortzetten als Norstat Nederland. Yvette Huitema, Managing Director van Respondenten.nl, neemt de rol van Country Manager Norstat Nederland op zich met Merel Macedo aan haar zijde als General Manager. Merik te Grotenhuis, oprichter en CEO van CG Research, blijft na de fusie nog een half jaar werkzaam ter ondersteuning bij de integratie en de overgang naar Norstat Nederland. Het kantoor van CG Research in Hoorn blijft in gebruik, naast het hoofdkantoor van Respondenten.nl in Amsterdam en de onderzoekslocatie in Amersfoort.

Merik te Grotenhuis, CEO CG Research: ‘Respondenten.nl en CG Research hebben zich de afgelopen tien jaar in dezelfde richting ontwikkeld. Voor allebei is het duidelijk dat het samenvoegen van onze ervaring, mensen en middelen – samen met de expertise en kracht van Norstat – van grote toegevoegde waarde zal zijn voor al onze klanten. In plaats van dat we beiden investeren in dezelfde systemen, procedures, panel software et cetera, brengen we dit nu samen en tillen we het nieuwe bedrijf naar een hoger niveau.’

Erling Eriksen, CEO van Norstat, over de overname van CG Research: ‘Na de succesvolle afronding van de overname van Respondenten.nl in juli zochten we naar nog een partner om de groei te versnellen en onze Nederlandse positie te versterken. CG Research was de ideale kandidaat. Met hen breiden we niet alleen ons marktaandeel in Nederland uit, we vergroten ook de productiecapaciteit en expertise van de gehele Norstat groep. Bovendien opent de klantportefeuille van CG Research voor Norstat de deur naar de uitvoering van complexe projecten waar zowel klanten, medewerkers en respondenten van zullen profiteren.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?