Prestatie campagnes op YouTube meetbaar via Project Moonshot van Kantar

Door Jan Roekens | 17-02-2021

Marketeers in de VS kunnen per direct de prestaties van YouTube-campagnes op alle apparaten en platforms beoordelen zonder het gebruik van pixels. Dit is mogelijk door de migratie naar Google’s Ads Data Hub, als onderdeel van Kantars Project Moonshot. Er wordt momenteel getest in nog eens 15 markten over de hele wereld. Ook Nederland zal dit voorbeeld volgen in de loop van 2021.

Kantar kondigde onlangs de migratie aan naar Ads Data Hub (ADH), de cloudgebaseerde oplossing van Google die op maat gemaakte analyses van YouTube-advertentiecampagnes mogelijk maakt en tegelijkertijd de privacy van gebruikers beschermt. Adverteerders kunnen nu de prestaties van advertentiecampagnes op YouTube, op alle apparaten en platformen, onafhankelijk meten via Brand Lift Insights van Kantar. Brand Lift Insights meet de effectiviteit van advertenties, met een normatieve database van meer dan 25.000 digitale campagnes.

Project Moonshot is het eerste initiatief in de reclame-industrie om directe data-integratie tot stand te brengen met ’s werelds grootste digitale uitgevers en apps, en biedt adverteerders cookieloze en privacy-gerichte methodologieën om de effectiviteit van advertenties te meten. Project Moonshot is opgezet om drie doelstellingen voor de hele sector te bereiken:

  1. Het creëren van een nieuw data- en technologieplatform waarop privacy centraal staat, om te migreren van cookie-gebaseerde metingen naar integratie direct bij de uitgevers.
  2. Onafhankelijke cross-publisher-meting van de effectiviteit van advertenties bij alle uitgevers in een mediaplan, inclusief walled gardens en campagnes die lopen bij meerdere uitgevers.
  3. Streven om tegen het eind van dit jaar 95% van de wereldwijde digitale advertentie-uitgaven te incorporeren op het platform, door middel van de integratie van de uitingen van 250 uitgevers, inclusief cross-publisher-metingen.

 

Jane Ostler, Kantars global head of Advertising Effectiveness: ‘We weten dat adverteerders de voorkeur geven aan cross-publisher-meting van de effectiviteit van advertenties. Uit ons Media Reactions-onderzoek blijkt dat bijna tweederde (65%) van de adverteerders van plan is hun online uitgaven aan videoadvertenties in 2021 te verhogen, en we weten dat YouTube door adverteerders als een populair videoplatform wordt gezien. De integratie met Google van bèta-test naar algemene beschikbaarheid is een belangrijke mijlpaal, zowel voor Kantar en Google als voor de adverteerders wereldwijd. Zij kunnen nu hun advertentiebudgetten beter verantwoorden met bewezen effectiviteitsmetingen door derden. Vanwege covid-19 heeft bijna tweederde (61%) van de bedrijven hun marketinguitgaven met gemiddeld 36,7% verlaagd. Inzicht in de effectiviteit van campagnes is nog nooit zo essentieel geweest.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?