Respondenten zetten zich belangeloos in

Door Jan Roekens | 05-08-2020

Respondenten.nl heeft aan het begin van de coronatijd haar 55.000 respondenten gevraagd zich ook in te zetten voor andere intiatieven. En dat deden ze!


Aan het begin van de Coronacrisis lanceerde Respondenten.nl het platform ‘Respondenten voor Nederland’. De gedachte erachter was simpel: respondenten die hen normaal gesproken helpen met hun mening wilden het bureau vast ook op andere manieren helpen. Het was even spannend, zouden respondenten ook bereid zijn te helpen als er dit keer ‘slechts’ dankbaarheid tegenover stond?

“De eerste mailing ging eruit op 20 maart en direct waren de reacties enthousiast en hartverwarmend. Er werd bevestigd wat wij eigenlijk al wisten: ons panel zit vol met toppers!”, aldus het bureau.

De pagina Respondenten voor Nederland brengt respondenten in contact met ongeveer 15 Corona initiatieven. Wat deden deze respondenten onder andere voor Nederland?

  • CV’s werden verstuurd naar het OLVG om (tijdelijk) te helpen
  • Meer dan 1000 virtuele bedankjes werden bezorgd aan zorgmedewerkers via Dankaandezorg.nl
  • Vele laptops werden gebracht en bezorgd aan kinderen zonder laptop via Helpdeskert.nl
  • Respondenten meldden zich aan als vrijwilliger voor 1 dag via Serve the City Amsterdam
  • • Boeketjes werden verstuurd naar eenzame ouderen via Redjeboeketje.nl

“Onze liefde voor het panel is alleen maar groter geworden. Wij vinden het fijn te zien dat respondenten bereid zijn zich ook ‘voor niks’ in te zetten voor ons en onze partners. Wij zijn super dankbaar! Gelukkig zijn er nu ook weer veel interessante (betaalde) onderzoeken waar iedereen zijn mening mag geven! Het platform Respondenten voor Nederland blijf gewoon bestaan en zal er zijn voor mooie initiatieven waar wij en onze toppers een steentje aan bij kunnen dragen.” aldus Respondenten.nl

Bron: Persbericht Respondenten.nl, 5 augustus 2020

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?