Validators behaalt ISO 20252 en ISO 27001

Door Jan Roekens | 24-02-2022

Validators hanteert strenge kwaliteitseisen voor de uitvoering van communicatieonderzoek en de ontwikkeling van innovatieve tools. Om de beveiliging van data en informatie te borgen heeft het bureau – met goed gevolg – diverse ISO-audits laten doen. Het bureau is nu in het bezit van certificaten voor ISO 20252:2019 en ISO 27001:2017. Daarmee kan Validators ook meteen de verkoop van SaaS-producten in het buitenland stimuleren.

De ISO 20252:2019-norm geeft een algemene kwaliteitsstandaard weer die naast specifieke eisen met betrekking tot de opzet en uitvoering van marktonderzoekprojecten, ook eisen stelt aan algemene kwaliteitsbewaking binnen de voor deze norm gecertificeerde marktonderzoekbureaus. ISO 27001:2017 is de databeveiligingsnorm.

Martin Leeflang, CEO en founder van Validators: ‘Voor Validators is de beveiliging van data prioriteit nummer één. Alleen op deze manier kun je kwaliteit bieden en klanten ontzorgen. De hoge kwaliteit van onderzoek werd afgelopen jaar beloond met een MOAward voor Marketing Research & Analytics Bureau. De certificering is ook belangrijk omdat Validators in rap tempo tools en technieken ontwikkelt voor de buitenlandse markt. Bureaus staan te springen om met onze software aan de slag te gaan. Dan is databeveiliging en de borging van kwaliteit echt key.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?