Actueel | 21 september 2020
21 september 2020

Reputatiemanagement: de spil van een toekomstbestendige zorgorganisatie?

Laat je in deze online sessie informeren en inspireren door enkele reputatie-professionals uit het veld! Edwin Bas, Steven Boekee en Roel Rutjens nemen je mee in hun visie, de resultaten van een benchmark studie en de praktijk: het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Programma Visie op het thema 'Reputatie en zorg' door Edwin Bas (Health Market...
Actueel | 15 september 2020
15 september 2020

Stappenplan voor young talents

De Nederlandse Vereniging voor Farma Managers (NVFM) biedt young talents een driestappenplan om hun carrière verder te ontwikkelen - vooral mensen die behoefte hebben aan deskundige begeleiding en bruikbare handvatten. Het stappenplan geeft antwoorden op vragen van young talents (wie ben ik, waar wil ik naartoe, hoe realiseer ik mijn doelen?), biedt support van een...
Actueel | 08 september 2020
08 september 2020

Column Lidwien van de Ven – Een leven lang leren

Hoe een masteropleiding na een carrière van 30 jaar mijn werk veranderde (deel 1) Het ontbreekt vaak niet aan expertise en inzet op de werkvloer, maar toch is implementatie van innovatie een moeizaam proces. Heel veel goede wil, inzet en regie gaan op deze wijze verloren. Wat zijn de oplossingen? Hoe kan het beter? Wat...
Onderzoek | 13 mei 2020
13 mei 2020

Zelfzorgmiddelen kopen om klachten te verhelpen

Mensen die zelfzorgmiddelen kopen, doen dat voornamelijk om acute klachten direct te verhelpen. Dat blijkt uit de Zelfzorgmonitor van Ipsos, die meet hoe Nederlanders ervoor zorgen dat ze gezond worden en blijven met zelfzorgmiddelen.

Onderzoek | 25 maart 2020
25 maart 2020

Bijna de helft van de jongeren verwacht een volledige lockdown

MediaTest vroeg 20 maart aan de jongeren in haar online panel hoe zij de crisis rondom het Coronavirus ervaren. In totaal deelden 439 Millennials en Gen Z-ers in de leeftijdscategorie van 16 tot 40 jaar hun ervaringen en meningen.

Onderzoek | 02 januari 2020
02 januari 2020

Noorderling tevreden met de zorg en zorgverzekeraar

Zo blijkt uit een onderzoek naar switchgedrag van bewoners in Noord Nederland uitgevoerd door Marklinq, het Lectoraat Marketing van de Hanzehogeschool Groningen.

Onderzoek | 12 november 2019
12 november 2019

Onderzoek naar switchgedrag in zorgverzekeraars

Twaalf procent van de Nederlanders wil van zorgverzekeraar switchen door lagere collectiviteitskorting. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van MeMo2 naar het switchgedrag in zorgverzekeraars.

Onderzoek | 06 november 2019
06 november 2019

Veranderingen in sociale interactie, werk, klimaat en gezondheidszorg dankzij gigabit-snelheden

Wijdverspreide toegang tot internetsnelheden van tenminste 1 Gigabit per seconde zal leiden tot veranderingen in de manier waarop mensen in heel Europa communiceren, socialiseren, werken en gezond blijven. Dat blijkt uit het rapport, dat consultancybureau Oxera in opdracht van Liberty Global werd gemaakt.

Daily Data Bytes wordt gesteund door Kennispartners.

Onderzoek | 06 november 2019
06 november 2019

Nederland loopt nog niet warm voor Singles Day

11 November is het weer Singles Day. De van oorsprong Chinese traditie verspreidt zich de laatste jaren als een olievlek en ook in Nederland vieren steeds meer winkels het vrijgezelle bestaan met grote kortingen en leuke aanbiedingen.

Onderzoek | 24 april 2019
24 april 2019

Ouderen wachten met aanpassen woning

Bij zelfstandig thuis wonen komen ouderen pas in actie als het probleem zich al voordoet. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Lang Zult U Wonen. 

Onderzoek | 24 april 2019
24 april 2019

Nationale Klantgedrevenheid Monitor 2019

Voor het tweede jaar op rij heeft Blauw Research in kaart gebracht hoe het staat met de klantgedrevenheid van Nederlandse organisaties in de Nationale Klantgedrevenheid Monitor 2019. Tip van de sluier: we zijn op de goede weg!