Actueel | 26 oktober 2021
26 oktober 2021

Food oral processing: Make healthier foods tastier and more satiating

Discover how the oral breakdown of food structures triggers sensory and texture sensations and how this can be applied to contribute to the transition from animal protein based foods to more sustainable produced plant protein based foods. Also find out how modulation of food properties such as its texture and shape can be used to...
Actueel | 25 oktober 2021
25 oktober 2021

Information design: simpele principes, betere rapporten

Ook al zijn je inzichten nog zo briljant, je maakt geen verschil als je deze niet goed over kan brengen. Dat is waar we in deze workshop aan gaan werken: effectieve communicatie. 'In deze workshop gaan we werken aan effectieve communicatie' Robert van Ossenbruggen Inhoud Tijdens deze doe-workshop ga je met eigen materiaal aan de...
Actueel | 25 oktober 2021
25 oktober 2021

Ecosystem innovation at Unilever: Shifting to more healthy and sustainable diets

Unilever has a long track-record of ecosystem (open) innovation with external parties like suppliers, startups and academics to stay relevant in an increasingly competitive and global world. At the Sensory Symposium ‘A Taste of Change’ on Nov 25th Liesbeth Zandstra and Suzanne Einöther will present examples of sensory and consumer research studies which were performed...
Actueel | 20 oktober 2021
20 oktober 2021

The role of sensory signals in eating behavior

Sensory science is often focused on optimizing the palatability of food and beverage. However, the smell, taste and texture of food and beverages also have a functional role in determining eating behavior. Ambient smells prime people for sensory specific appetites. Taste intensity signals the nutrient content of food and plays a dominant role in satiation....
Actueel | 18 oktober 2021
18 oktober 2021

Machine Learning within sensory and consumer science applied to consumer segmentation

Discover how to find and characterize segmentation in consumer liking scores through a series of machine learning approaches. Learn to find meaningful consumer segments and evaluate these segments for stability. And to apply several common machine learning approaches to predict cluster segment based on consumer demographic, behavioral, and psychographic information. Speakers: Tian Yu (Aigora) Dr....
Actueel | 13 oktober 2021
13 oktober 2021

The future of Sensory Research

Test methods for home, with more tech-savvy consumers and rapidly evolving tech advances - the pace of research is moving faster than ever. Join MMR Research and discover how research is embracing these developments. A deep dive into the latest technology trends & methodologies which harness consumer sensory insights. Speakers: Annie Neller Annie leverages her...
Actueel | 11 oktober 2021
11 oktober 2021

‘A Taste of Change’ at the Food Innovation Academy on Nov 25th

The symposium will be chaired by prof. Hans van Trijp (WUR) who will give a concise overview of the 5 pillars for the future: Environment/Covid-19, Big data, New Methods, Texture & Oral Processing, Sustainability. The kick-off is by Keynote speakers Annie Neller, Simon Harris and James Gater (MMR Research Worldwide). They will speak about The...
Actueel | 05 oktober 2021
05 oktober 2021

MOAcademy – voor een frisse dosis kennis en inspiratie

Geen betere manier om je kennis en horizon te verbreden dan met een van de MOAcademy's. En…, veel MOAcademy's zijn live bij te wonen in de nieuwe cursuslocatie nabij Amsterdam-Sloterdijk. Kies uit het najaarsaanbod. Tip: schrijf je snel in! Oktober 11/10 & 12/10 - SPSS (advanced) - Robert van Ossenbruggen Tips en tricks om sneller...
Actueel | 27 september 2021
27 september 2021

Twee inspirerende dagen bij Best of MIE

Afgelopen week opende de Jaarbeurs haar deuren voor Best of MIE, twee inspirerende dagen met de best beoordeelde lezingen van Road to MIE van het voorjaar, en uitgebreid met een magische masterclass en een workshop internationale marketing. De binnenkomst was enigszins onwennig, maar na de corona- en registratie-check kwam het goed op gang in de...
Actueel | 23 september 2021
23 september 2021

MIE’21 van start

Na anderhalf jaar thuis zitten kon de Jaarbeurs gisteren eindelijk haar deuren openen voor MIE’21! In de Jaarbeurs zie je de best beoordeelde lezingen van Road to MIE en kun je deelnemen aan 3 inspirerende masterclasses. De binnenkomst was enigszins onwennig, maar na de corona- & registratie-check kwam het goed op gang in onze bubbel....
Best practices | 15 september 2021
15 september 2021

Waarom beleggen mensen (niet)?

In de inspiratiepodcast 'Waarom beleggen mensen (niet)?' bespreekt journalist en auteur Sander Heijne de drempels die Nederlanders ervaren om te gaan beleggen, en wat er moet gebeuren om die weg te nemen. Hij behandelt de resultaten uit het gedragsonderzoek dat Beautiful Lives hiernaar deed voor DUFAS (branchevereniging vermogensbeheerders). De onderzoeksresultaten presenteerden zij tijdens Road to...
Actueel | 15 september 2021
15 september 2021

Customer én employee experience integraal verbeteren? Dit kun je van NS leren!

Welke aanpak heeft NS gevolgd om in één beweging zowel de customer experience (CX) als de employee experience (EX) te verbeteren? En hoe hebben Gidsende Principes bijgedragen aan gedragsverandering bij medewerkers, zoals treinconducteurs? Op 22 en 23 september vertellen Pauline Bron van NS en Stephan van Slooten van Altuition het eerlijke verhaal. Iedereen met praktijkervaring...

Ook de laatste bytes ontvangen?